bestLabin omistajat: “Haluamme, että meihin voidaan luottaa sataprosenttisesti”

Vuonna 2016 tapahtui suuri murros rakennusalalla, kun uusi asbestilaki tuli voimaan. Tämän lain myötä käytännössä kaikki ennen vuotta 1994 valmistuneet rakennukset tulisi aina kartoittaa asbestin varalta ennen purkutöiden aloittamista. Tämän tiedon jälkeen rakennusalalla työskennelleet ja rakennusinsinööreiksi kouluttautuneet Hannes Rahja ja Tobias Snellman perustivat bestLabin Vaasaan.

– Tämä lakimuutos on meidän mielestä hyvä asia, koska nyt kukaan ei voi vahingossa altistua asbestille. Rakennusalalla työskennellessä huomasimme kuinka monet altistuivat asbestille ihan tietämättään. Sen vuoksi perustimme bestLabin, Hannes kertoo.

Hannes ja Tobias myöntävät, että aluksi näytti houkuttelevalta alkaa tehdä asbestikartoituksia ja -saneerauksia, koska heiltä löytyy ammattitaitoa siihen.

– Tajusimme kuitenkin nopeasti että luotettavuus kärsisi jos analysoisimme omat näytteemme, Hannes sanoo.

– Tämän lisäksi olisimme kilpailleet asiakkaidemme kanssa, Tobias lisää.

Tämän takia bestLabin yksi perusperiaate onkin olla täysin riippumaton, kolmas osapuoli, johon voidaan luottaa.

bestLab on siis keskittynyt asbesti-, haitta-aine– ja mikrobianalyyseihin ja on yksi harvoista suomalaisista tutkimuslaboratorioista, jonka asbestianalyysillä on FINAS-akkreditoinnin lisäksi Eviran hyväksyntä. Hannekselle ja Tobiakselle on äärimmäisen tärkeää, että heihin voidaan luottaa sataprosenttisesti, sen vuoksi he haluavatkin, että kaikilla bestLabin tarjoamilla palveluilla on akkreditointi.

– Akkreditoinnin saaminen on pitkä prosessi. Meillä sen saaminen kesti puolitoista vuotta, Tobias aloittaa.

“Me ymmärrämme rakennusalaa ja rakennustyömaata”

Koska Tobias ja Hannes ovat tehneet töitä rakennusalalla, he tietävät mitä rakennusalalla tarvitaan ja miten siellä toimitaan. Tämän vuoksi asbestianalyyseja voi saada myös perinteisten toimistoaikojen ulkopuolella.

– Sovimme erikseen urakoitsijan kanssa ilta- , yö- ja viikonloppunäytteistä. Me ymmärrämme rakennusalaa ja rakennustyömaata. Joskus vain pitää tehdä töitä myös toimistoajan ulkopuolella, Hannes kuvailee.

– Toimistoaikojen sisällä asbestin ilmanäytteet pyritään saamaan valmiiksi tunti asbestinäytteen saamisen jälkeen. Materiaalinäytteet yritetään saada jo saman päivän aikana tai sitten seuraavana päivänä, Tobias kertoo.

bestLabilla vallitsee kädet saveen -mentaliteetti

bestLabilla luotetaan kädet saveen -mentaliteettiin. Hannes ja Tobias haluavat, että jokainen yrityksen sisällä tietää mitä työkaveri tekee.

– Meillä on tosi osaava porukka. Me kouluttaudumme myös oman toiminnan ulkopuolelta, jotta voimme ymmärtää asiakkaita sekä alaa paremmin. Käymme myös yhdessä läpi koulutuksessa opittuja asioista ja kysymyksiä, joita mahdollisesti nousee esiin. Haluamme, että kaikki voivat oppia lisää, olipa aiheena rakennusala tai joku muu, Hannes summaa.

– Olemme vahvasti mukana toiminnassa ihan koko ajan. Emme ole vain yrittäjiä, vaan ihan työntekijöitä,Tobias lisää.

bestLabin palveluista hyötyä rakennusalan yrittäjille sekä tavallisille kuluttajille

bestLabin tarjoamat palvelut, kuten asbestianalyysit sekä mikrobianalyysit ovat käytännössä aivan samat niin rakennusalan yrittäjille kuin tavallisille kuluttajillekin. Tämän lisäksi bestLab tuo rakennusalan yrittäjät ja kuluttajat yhteen.

– Järjestämme tavallisille kuluttajille asbestikartoituksia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jaamme yhteistyökumppaneillemme meille tulleet tarjouspyynnöt, ja he tarjoavat palveluita suoraan kuluttajalle, Hannes kertoo.

bestLab on vuosien varrella kasvanut nopeasti ja heillä onkin Vaasan laboratorion lisäksi laboratoriot myös Seinäjoella ja Helsingissä.

Mikäli tarvitset luotettavia tuloksia tai olet kiinnostunut yhteistyökumppaniksemme ryhtymisestä, ota yhteyttä!