Monipuolinen ja laadukas palvelu vaatii luotettavan kumppanin

Niklas Mehtonen, Teppo Tervo ja Michael Nyby tutustuivat toisiinsa työskennellessään rakennusalalla samassa työpaikassa. Pian tuli aika tehdä asiat omalla tyylillä ja sen vuoksi he perustivat Investigo Oy Ab:n vuonna 2015. Investigo Oy Ab tarjoaa muun muassa kuntotarkastuksia, kosteusteknistä osaamista, lämpökuvausta, hometutkimusta sekä sisäilman olosuhdekartoituksia.

– Me tarjoamme asiakkaille asiantuntijapalveluita. Meidän työmme on tutkia ja konsultoida. Me emme esimerkiksi myy mitään purkupalveluita, koska haluamme, että asiakas saa sen avun mitä hän tarvitsee täysin riippumattomalta toimijalta, Investigo Oy Ab:n toimitusjohtaja Niklas kertoo.

Niklas, Teppo ja Michael uskovat rakennusten kokonaisvaltaiseen ja laadukkaaseen tutkimiseen. Tämän vuoksi yrityksen palvelusta löytyy runsaasti osaamista sekä tekijöitä, joilla on muun muassa Rakentamisen sertifikaatteja.

Investigo Oy Ab:n asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa kaupungit, kunnat, isännöitsijät, taloyhtiöt, kiinteistönomistajat, viranomaiset, yritykset ja yksityishenkilöt. Laajan asiakaskuntansa ansiosta Investigo Oy Ab saa tutkittavakseen hyvinkin erilaisia kohteita.

– Työmaat ovat todella vaihtelevia, olemme esimerkiksi olleet ongelmakohteissa, joissa on eristyksenä käytetty minkinnahkoja, Niklas kuvailee.

Ennaltaehkäisy on paras ratkaisu

Jos on edes pieni epäilys siitä, että rakennuksessa on hometta tai kosteusvaurio, niin silloin ei ole syytä jäädä pyörittelemään sormiaan. Mitkä ovat yleisimpiä merkkejä siitä, että talossa saattaa olla jonkin vaurio?

– Hajut ovat yksi selkeistä merkeistä, mutta yleensä siinä vaiheessa, kun hajuhaittoja on syntynyt, niin silloin on usein kyse jo melko suuresta vauriosta, Niklas aloittaa.

– Ihmiset oireilevat eri tavoin. Jos huomaa samoja oireita aina kotiin tullessa kuten esimerkiksi silmien kutinaa, niin silloin on syytä selvittää asia, Niklas kertoo.

Investigo Oy Ab:lla kuitenkin suositellaan olemaan yhteyksissä jo ennen kuin vaurioita on ennättänyt syntyä, jotta ne voitaisiin ennaltaehkäistä.

– Voimme tulla tekemään tarkastuksen ja käymään rakennuksen kokonaisuudessaan läpi. Voimme sitten sen perusteella kertoa mitä kannattaa tehdä, että vauriot voidaan ennaltaehkäistä, Niklas summaa.

Homekoirasta suuri apu

Erikoiskoulutettu homekoira on hyvä apuväline paikannettaessa homevaurioita. Koiran avulla pystytään paikantamaan ja rajaamaan vaurioalueita nopeasti. Koira pystyy tunnistamaan jo kuivuneetkin vauriot, joita kosteusmittauksilla ei välttämättä pystytä toteamaan.

Koiraa voidaan käyttää ensimmäisenä askeleena sisäilmaongelmaa selvitettäessä tai muiden tutkimusmenetelmien tukena sisäilmatutkimuksissa. Tällä hetkellä Investigo Oy Ab:n tiimissä on kaksi homekoiraa, pian eläkkeelle jäävä Ropo sekä hänen jalanjäljissään seuraava Raju.

– Homekoira on töissä yleensä 2-3 päivää viikossa. Muutoin työ saattaa käydä liian raskaaksi, Niklas kuvailee.

“Meille on tärkeää, että analyysit on akkreditoitu”

Työmailta saadut näytteet on tutkittava laboratoriossa, jonka tuloksiin voi luottaa sataprosenttisesti ja sen vuoksi Investigo Oy Ab hyödyntää bestLabin palveluita.

– Aina kun tarvitsemme mikrobinäytteitä, asbestinäytteitä tai haitta-aineanalyyseja, niin käytämme bestLabia. Meille on tärkeää, että näytteitä läpikäyvän laboratorion analyysit on akkreditoitu, Niklas kertoo.

– Aloitimme yhteistyön bestLabin kanssa oikeastaan heti, kun bestLab perustettiin. Sijaitsemme samassa kaupungissa, joten sinne on helppo viedä näytteet, jutella ja pyytää apua, hän lisää.

Investigo Oy Ab:lla työskentelee tällä hetkellä yhdeksän rakennusalan ammattilaista. Muutaman vuoden aikana toiminta on laajentunut sen verran, että Vaasan toimipisteen lisäksi yritys on avannut konttorit myös Seinäjoelle ja Maarianhaminaan.

Mikäli tarvitset luotettavia tuloksia tai olet kiinnostunut yhteistyökumppaniksemme ryhtymisestä, ota yhteyttä!