Yhteistyö bestLabin kanssa nopeuttaa työmaiden valmistumista

Suomen asbestipurku Oy sijaitsee Lahdessa, jonne se perustettiin vuoden 2017 alussa. Lahdessa ei ollut ennestään kovinkaan montaa asbestipurkufirmaa, joten työmaita on riittänyt. Idea yrityksen perustamiseen syntyi, kun asbestilaki muuttui vuonna 2016. Tämän uuden lain myötä kaikissa rakennushankkeissa, joissa voi ilmetä asbestipurkutöitä, tulee aina tehdä asbestikartoitus ennen purkutöiden aloittamista. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että asbestikartoitus tulee tehdä kaikkiin ennen vuotta 1994 valmistuneisiin rakennuksiin.

Laadukas työnjälki ja laadunvalvonta on Suomen asbestipurku Oy:n työmaapäällikkönäkin toimivalle Teemu Pesoselle kaiken a ja o.

– Minulla on tällä hetkellä kolme monen vuoden kokemuksella varustettua työntekijää töissä. On ollut tarkoitus hieman kasvattaa toimintaa, mutta osaavia asbestipurkutyöntekijöitä on hankala saada. Haluan tiimiini nimittäin vain sellaisia tekijöitä, joiden tiedän hoitavan hommansa kunnolla, Pesonen kertoo.

 

Asbesti on terveydelle vaarallista. Ei siis ihme, että asbestipurkutöitä tehdäkseen tarvitaan erikseen lupa. Luvan voi saada vain, jos toimitsijalla on asianmukaiset laitteet ja varusteet. Tarvikkeiden puhdistukseen on myös oltava erillinen tila. Tämän lisäksi työntekijöillä täytyy olla koulutus asbestipurkutöihin. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että asbestipurkutyöt todella jätettäisiin ammattilaisten käsiin.

– Asbesti on ihmisille todella haitallista. Kenenkään, joka ei ole ammattimies, ei kannata mennä tekemään purkua itse. Muutoin voin aiheuttaa terveysongelmia itsensä lisäksi myös läheisille ja muille lähellä asuville. Asbestipöly on niin kevyttä, että se etenee tuulen mukana pitkälle, Teemu varoittaa.

– Kannattaa ehdottomasti toimia ihan lain mukaan. Muuten tulee kallis lasku perässä, jos ilmenee, että joku on ilman lupia mennyt tekemään asbestipurkuja, Pesonen lisää.

 

“Ollaan oltu tosi tyytyväisiä bestLabiin”

Pesonen on äärimmäisen tarkka työmaapäällikkö. Ei siis ihme, että juuri bestLab on valikoitunut Suomen asbestipurku Oy:n yhteistyökumppaniksi. Yhteistyö Suomen asbestipurku Oy:n ja bestLabin välillä on sujunut mallikkaasti.

– Ollaan oltu tosi tyytyväisiä bestLabiin, sillä palvelu on todella kattavaa, nopeaa ja luotettavaa. Ilmanäytteet lähetän heille pikana ja saan vastauksen on aina viimeistään seuraavana aamuna. Materiaalinäytteidenkin tulokset tulevat nopeasti, viimeistään seuraavana päivänä, Teemu kertoo.

– Tämä tietenkin nopeuttaa työmaiden valmistumista, koska saan tiedot analyyseista niin nopeasti, hän lisää.

Mikäli tarvitset luotettavia tuloksia tai olet kiinnostunut yhteistyökumppaniksemme ryhtymisestä, ota yhteyttä!

Tags: