Asbestikartoitus helposti bestLabin kautta

Terveydelle salakavalasti vaarallista asbestia käytettiin Suomessa vuosikymmenten ajan rakennusmateriaalina. Siksi asbestikartoitus on lain mukaan pakollinen, jos aiot tehdä purku- tai korjaustöitä ennen vuotta 1994 rakennetussa rakennuksessa.

Täytä lomake ja löydä asbestikartoittaja läheltäsi

Asuitpa missä päin Suomea tahansa, bestLab auttaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopivan asbestikartoittajan nopeasti ja helposti! Täytä yhteystietosi oheisiin kenttiin niin ehdotamme sinulle asbestikartoittajaa läheltäsi.

 

Asbestikartoitus

Asbestikartoituksessa asiantunteva kartoittaja tutustuu kartoitettavaan kohteeseen paikan päällä ja selvittää, onko sen rakentamisessa käytetty asbestia. Usein varmuutta kaikkien rakennusmateriaalien vaarattomuudesta ei ole mahdollista saada ilman kartoittajan kohteesta keräämien näytteiden laboratorioanalyysia. bestLab on asbestianalyysien asiantuntija, jonka analyysien korkean laadun ja luotettavuuden takaa FINAS-akkreditointi. Tilaa asbestikartoitus yhteistyökumppaneihimme kuuluvalta asbestikartoittajalta ja voit olla varma siitä, että kartoituksessa kerätyt näytteet analysoidaan huippuluokan laboratoriossa, nopeasti ja luotettavasti.

 

Asbestikartoituksen hinta riippuu luonnollisesti aina kartoitettavasta kohteesta. Siksi kätevin tapa hinnan selvittämiseen on kartoituskohteen tiedoilla varustettu tarjouspyyntö. Voit jättää asbestikartoittajille lähtevän tarjouspyynnön helposti ja nopeasti täyttämällä viereisen lomakkeen.

 

Ymmärrämme, että asbesti ja siihen liittyvä lainsäädäntö saattavat olla sinulle melko vieraita, joten olemme suunnitelleet palvelumme niin, että saat hoidettua kaikki asbestiin liittyvät asiat luotettavasti ja kätevästi meidän kauttamme. Laajaa yhteistyöverkostoamme hyödyntämällä järjestämme sinulle yhteyden sekä oman paikkakuntasi luotettaviin asbestikartoittajiin että asbestipurkuja tekeviin ammattilaisiin. Ota siis yhteyttä meihin, niin suosittelemme sinulle parhaiten sopivaa asbestialan ammattilaista!

 

Olemme koonneet sivuillemme myös paljon hyödyllistä tietoa asbestista. Kerromme, mitä asbesti on, miksi se on vaarallista sekä miten asbesti puretaan turvallisesti. Löydät alta myös muutamia asbestikartoitus-aiheisia usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen.

Usein kysyttyä

Missä tilanteissa asbestikartoitus ja –analyysi täytyy tehdä?

– Suomessa vuonna 2016 astui voimaan laki, jonka mukaan kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa taloissa, asunnoissa ja rakennuksissa, on tehtävä ammattilaisen suorittama asbestikartoitus ennen purkutöitä vaativia remontteja.

Miksi asbestikartoitus täytyy tehdä?

– Asbestikartoitus on tarpeellinen, sillä pölyävä asbesti on hengitettynä erittäin vaarallista. Siihen sairastuu vuosittain noin tuhat suomalaista. Asbestille altistutaan tänä päivänä erityisesti omatoimisten purkutöiden sekä remonttien yhteydessä. Asbestia löytyy arviolta 2,2 miljoonasta suomalaisesta kodista.
– Asbestilaki uudistui vuoden 2016 alusta, ja vaatimukset tiukentuivat

Miten voi suojautua asbestin vaaroilta?

– Asbestipurkua ei saa tehdä mikä tahansa yritys, vaan ainoastaan asbestin purkuluvan saanut yritys saa tehdä asbestipurkuja.
– Kohteeseen pitää tehdä asbestikartoitus ennen remonttia. Mikäli asbestikartoituksessa ilmenee asbestia asbestianalyysin perusteella arvioidaan sitten, miten asbesti puretaan turvallisesti, jotta hengitysilmaan ei vapaudu vaarallista asbestipölyä. Asbestipurkuluvan saanut yritys osaa purkaa asbestin turvallisesti. Asbestipurun jälkeen remonttia voi turvallisesti jatkaa.

Miten asbestikartoitus tehdään?

– Asbestikartoituksessa asbestiin, ja sen esiintymiseen rakenteissa, tarpeeksi perehtynyt henkilö käy läpi rakennuksen rakenteet.

– Asbestikartoittaja kerää näytteitä rakennuksesta, ja näytteet toimitetaan Bestlabin laboratorioon analysoitaviksi.

– Asbestianalyysin tuloksista saadaan selville, miten remontti voidaan tehdä turvallisesti, ja kartoittaja tekee kartoituksesta raportin.

Millaisten remonttien yhteydessä asbestikartoitus tulee tehdä?

– Kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa, joissa tehdään purkutöitä vaativaa remonttia
Esimerkiksi:
– Kylpyhuoneremontti
– Putkiremontti
– Lattiaremontti
– Tapettien ja seinämateriaalien vaihto
– Keittiöremontti

Miten löydän asuinpaikkakunnaltani hyvän asbestikartoittajan?

Täytä lomake ja anna bestLabin auttaa sinua löytämään asbestikartoittaja läheltäsi, olipa kotipaikkasi sitten Oulu, Helsinki, Turku, Tampere, Pori, Joensuu, Rovaniemi, Jyväskylä, Espoo, Vantaa, Kuopio, Lahti tai mikä tahansa muu Suomen kunta!

KUMPPANIMME KARTOITTAVAT JA PURKAVAT

OtsikkoKategoriaOsoiteKuvaus
Investigo Oy Kartoittajat Olympiakatu 3, 65100 Vaasa niklas.mehtonen@investigo.fi +358458081890
Rennova Oy Kartoittajat Rantakatu 14 d, 65100 Vaasa, Suomi maunu.ylimaki@rennova.fi +358443081889
CW-Consult Kartoittajat Forskärrvägen 39 A, 65610 Mustasaari ChristerW53@gmail.com +358503063092
Har-Palvelut Oy Purkajat Vaasa, Suomi har.purkupalvelut@gmail.com +358458604821
Ab Sparal Oy Purkajat Kairatie 11, 65350 Vaasa mikael.sparf@sparal.fi +358505166080
bestLab Oy Kartoittajat Myllärinkatu 19, 65100 Vaasa, Suomi