ASBESTKARTLÄGGNING ENKELT VIA BESTLAB

Enligt lagen skall en asbestkartläggning göras före rivnings- eller renoveringsarbeten i byggnader byggda före 1994.

Fyll i formuläret och hitta en asbestkartläggare nära dig

Oavsett var i Finland du bor, hjälper bestLab dig att hitta den bästa möjliga asbestkartläggaren snabbt och enkelt! Fyll i formuläret så föreslår vi en asbestkartläggare nära dig.

 

Asbestkartläggning

Vid en asbestkartläggning kommer den sakkunniga kartläggaren på plats och bekantar sig med objektet som skall kartläggas. Kartläggaren utreder om det i byggnaden har använts asbest. Vanligen går det inte med säkerhet att konstatera att byggnadsmaterialet är ofarligt utan att kartläggaren tar materialprover för laboratorieanalys. bestLab är expert på asbestanalyser, och har tre toppmoderna laboratorier runt om i Finland.

 

Beställ en asbestkartläggning av en asbestkartläggare som hör till vårt nätverk av samarbetspartners, och du kan vara säker på att de tagna asbestproven analyseras i ett toppklassigt laboratorium, snabbt och pålitligt.

 

Priset på kartläggningen beror naturligtvis alltid på objektet som skall kartläggas. Därför är en offertförfrågan, där all nödvändig information om objektet finns med, det bästa sättet att ta reda på priset. Du kan lämna en offertförfrågan till asbestkartläggarna snabbt och enkelt via formuläret på denna sida.

 

Vi förstår att asbest och dess tillhörande lagstiftning kan vara väldigt obekant för dig. Därför har vi planerat våra tjänster så att du får allt som berör asbest ordnat pålitligt och smidigt via oss. Genom att dra nytta av vårt omfattande nätverk av samarbetspartners ordnar vi en pålitlig lokal asbestkartläggare eller asbestsanerare åt dig. Ta kontakt med oss, så rekommenderar vi lämpliga yrkesmän inom asbestbranschen!

 

Vi har även samlat mycket nyttig information om asbest på vår hemsida. Vi berättar vad asbest är, varför det är farligt samt hur man river det på ett säkert sätt. Nedan hittar du även en del vanliga frågor och svar som berör asbestkartläggning.

Ta kontakt så ordnar vi en pålitlig asbestkartläggning åt dig.

Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter? Bekanta dig med våra principer för dataskydd..

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

VANLIGA FRÅGOR

När behövs en asbestkartläggning och -analys?

– I alla byggnader byggda före 1994 i samband med rivnings- och renoveringsarbeten.

Varför behöver man göra en asbestkartläggning?

– Enligt asbestlagen måste en kartläggning göras eftersom asbest är farligt för hälsan.
– Asbestlagen förnyades 1.1.2016 och kraven blev strängare.

Hur kan jag skydda mig mot farorna med asbest?

– En asbestsanering får inte utföras själv utan endast företag med tillstånd att utföra asbestarbeten får riva asbest.
– En asbestkartläggning skall utföras före renoverings- och/eller rivningsarbeten påbörjas. Om asbest förekommer skall företag med tillstånd för asbestarbeten anlitas. Efter det kan renoveringen ske säkert.

Vad har man för nytta av asbestanalys?

– I asbestkartläggningen tar man materialprov från misstänkta material i byggnaden och skickar dem till bestLab för analys.
– Av analysen får man reda på hur saneringen kan göras säkert.

I samband med vilka renoveringar skall man göra en asbestkartläggning?

– I alla byggnader byggda före 1994 i samband med rivnings- och renoveringsarbeten.
Exempel:
– Badrumsrenovering
– Rörsanering
– Golvrenovering
– Vid byte av tapet och/eller väggmaterial
– Köksrenovering