Asbestikartoitus Helsinki

Sen sijaan, että etsisit itse Helsingissä toimivan asbestikartoittajan, voit säästää itseltäsi vaivaa antamalla bestLabin etsiä luotettavan kartoittajan puolestasi. Täytä tietosi alta löytyvän lomakkeen kenttiin ja anna meidän järjestää sinulle asbestikartoitus Helsingissä!

Asbestikartoitukset Helsingissä vaivattomasti bestLabin kautta

 

Suunnitteletko remonttia Helsingissä? Tiesithän, että kaikissa vuonna 1993 ja sitä aiemmin valmistuneissa rakennuksissa on ennen purkutöitä sisältävää remonttia tehtävä asbestikartoitus. Helsingissä vanhoja kiinteistöjä on runsaasti. On myös syytä muistaa, että vaikka 1920-lukua vanhempien talojen rakentamisessa ei todennäköisesti olekaan käytetty asbestia, myös tällaiset iäkkäät arvokiinteistöt on kartoitettava, sillä niihin on myöhempien remonttien yhteydessä voitu lisätä asbestia sisältäviä rakenteita.

 

bestlab on asbestianalyysien asiantuntija, jonka kolmesta asbestilaboratoriosta yksi sijaitsee Helsingissä. Laajan yhteistyöverkostomme avulla autamme yksityishenkilöitä myös löytämään itselleen sopivat asbestikartoittajat sekä asbestipurkamisen ammattilaiset. Ota siis yhteyttä meihin, jos asbestiasiat ovat sinulle ajankohtaisia!

 

Löydät sivuiltamme myös runsaasti tietoa asbestista. Alla on muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen ja täältä löydät puolestaan kattavan tietopaketin asbestista.

Usein kysyttyä

Missä tilanteissa asbestikartoitus ja –analyysi täytyy tehdä?

– Suomessa vuonna 2016 astui voimaan laki, jonka mukaan kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa taloissa, asunnoissa ja rakennuksissa, on tehtävä ammattilaisen suorittama asbestikartoitus ennen purkutöitä vaativia remontteja.

Miksi asbestikartoitus täytyy tehdä?

– Asbestikartoitus on tarpeellinen, sillä pölyävä asbesti on hengitettynä erittäin vaarallista. Siihen sairastuu vuosittain noin tuhat suomalaista. Asbestille altistutaan tänä päivänä erityisesti omatoimisten purkutöiden sekä remonttien yhteydessä. Asbestia löytyy arviolta 2,2 miljoonasta suomalaisesta kodista.
– Asbestilaki uudistui vuoden 2016 alusta, ja vaatimukset tiukentuivat

Miten voi suojautua asbestin vaaroilta?

– Asbestipurkua ei saa tehdä itse, vaan ammattilainen tekee asbestin purkutyöt, sillä lain mukaan nykyään vain valtuutettu ammattilainen saa tehdä.
– Kohteeseen pitää tehdä asbestikartoitus ennen remonttia. Mikäli asbestikartoituksessa ilmenee asbestia asbestianalyysin perusteella arvioidaan sitten, miten asbesti puretaan turvallisesti, jotta hengitysilmaan ei vapaudu vaarallista asbestipölyä. Asbestipurun saa tehdä ainoastaan valtuutettu ammattilainen. Asbestipurun jälkeen remonttia voi turvallisesti jatkaa.

Miten asbestikartoitus tehdään?

– Asbestikartoituksessa kerätään näytteitä rakennuksesta, ja näytteet toimitetaan Bestlabin laboratorioon analysoitaviksi
– Asbestianalyysin tuloksista saadaan selville, miten remontti voidaan tehdä turvallisesti

Millaisten remonttien yhteydessä asbestikartoitus tulee tehdä?

– Kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa, joissa tehdään purkutöitä vaativaa remonttia
Esimerkiksi:
– Kylpyhuoneremontti
– Putkiremontti
– Lattiaremontti
– Tapettien ja seinämateriaalien vaihto
– Keittiöremontti