Cramo ja Bestlab tekevät yhteistyötä turvallisemman sisäilman puolesta saneeraus,- ja korjaustyömailla

Cramo Finland Oy on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa lisäksi rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Yritys työllistää n. 500 henkilöä yli 50 toimipisteessä. Cramo Finland on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Cramo-konserni on alan johtavia tekijöitä Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramo-konsernin liikevaihto on 779,8 milj.€ (2018) ja työllistää n. 2700 henkilöä.

Cramo suorittaa kosteuskartoituksia, betonin kosteusmittauksia, kuivauksia, desinfiointeja ja hajunpoistoja sekä asbesti- ja haittaainekartoituksia. Asennuksen työnjohtaja Jens Ingman kertoo, että vuoden 2016 voimaan tulleen asbestilainsäädännön ansiosta ihmiset ovat nykyään paljon tietoisempia asbesti ja haitta-aineista rakennuksissa ja niiden merkityksestä esimerkiksi putkisaneerauksen tai kylpyhuoneen remontin yhteydessä sekä myös vesivahinkokohteissa.  Myös sisäilmatutkimukset ovat yleistyneet.

Ongelmista eroon hyvien analysointimenetelmien ansiosta

Sisäilmaongelmien selvittäminen on tarkkuutta vaativaa työtä, jossa tarvitaan tietoa ja hyviä välineitä ongelmien syiden sekä niiden lähteiden selvittämiseen.

Cramo ja Bestlab aloittivat yhteistyön, kun Bestlab avasi ensimmäisen asbesti- ja haitta-ainelaboratorionsa Vaasaan kesällä 2016. Cramon kannalta oli merkittävää, näytteet pystyttiin analysoimaan lähellä. Tämä nopeutti prosessia asiakkaan suuntaan. – Akkreditoidun laboratorion ansiosta Cramo ja asiakkaamme saavat luotettavat analyysivastaukset, Ingman sanoo.

Ingmanin mukaan Bestlabin kaltainen luotettava ja nopea yhteistyökumppani on valttikortti rakennusalan kovassa kilpailussa. Bestlab saa Ingmanilta kiitosta siitä, että nopeasti muuttuvissa tilanteissa ja tiukkojen aikataulujen painaessa päälle Cramolla on varmuus siitä, että testitulokset toimitetaan heille sovitussa aikataulussa.

Ingman kertoo, että kosteusongelmien selvittämisessä näytteenotto ja analyysimenetelmät ovat avainasemassa. – Kun esimerkiksi selvitämme kuinka iso osa vesivahingosta johtuu rikkoutuneesta viemäriputkesta ja kuinka iso osa jostain muusta, esimerkiksi maasta nousevasta kosteudesta, tulosten tarkalla analysoinnilla on todella suuri merkitys, hän tarkentaa.

Tällaisissa tilanteissa on meidän ja asiakkaamme etu, että yhteistyökumppanimme on aidosti kiinnostunut ratkaisemaan ongelmia ja tekemään perusteellista työtä.  – Kilpailu rakennusalalla on kovaa. Erottuakseen joukosta laatu ja nopeus ovat ratkaisevia tekijöitä, Ingman toteaa.

Kiinnostuitko aiheesta? Ohessa asiantuntijoidemme yhteystiedot:

Cramo
Asennuksen työnjohtaja Jens Ingman
p. +358 40 764 8990, jens.ingman@cramo.com
www.cramo.fi | www.facebook.com/cramofinland

BestLab
Toimitusjohtaja Hannes Rahja
p. 044 262 0538, hannes.rahja@bestlab.fi