Raksystems logo

bestLabin akkreditoidut analyysit ovat osa Raksystemsin laadukasta toimintaa

Raksystems on Suomen suurin kiinteistöjen kuntoon erikoistunut insinööritoimisto ja valtakunnallisesti toimiva rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijayritys, jolla on 18 toimipistettä. Raksystems työllistää 220 henkilöä.

Raksystemsin toimialueeseen kuuluvat rakennusten kuntoon liittyvät tutkimukset ja tarkastukset. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa yksityiset henkilöt sekä asunto-osakeyhtiöt ja isännöintitoimistot. Raksystems suorittaa sisäilmatutkimuksia mm. kohteissa, joissa asuvilla tai oleskelevilla ihmisillä on ilmennyt terveydellisiä ongelmia.

– Tekemämme tutkimukset ovat laaja-alaisia. Teemme kohteissa mm. perusteellisia rakenteiden avauksia ja kosteusmittauksia, Pohjanmaan aluepäällikkö Jukka Tammenpää kertoo.

Luotettavat yhteistyökumppanit varmistavat laadun

bestLab on ollut Raksystemsin luotettu yhteistyökumppani vuodesta 2016. bestLabin tehtävänä on varmistaa Raksystemsille laadukkaat ja nopeat haitta-aine- ja mikrobinalyysit. Analyysien pohjalta Raksystems saa tarvittavat tiedot ja voi edetä omissa projekteissaan.

Tammenpää korostaa, että Raksystemsin huolella valituilla yhteistyökumppaneilla on merkittävä rooli laadukkaan kokonaisuuden rakentajana.

– bestLab valikoitui Raksystemsin kumppaniksi kahdesta syystä; bestLabilla on Eviran hyväksymät analyysit sekä FINAS-akkreditoitu laboratorio Vaasassa.  bestLabin akkreditoitu mikrobinäytteiden analyysipalvelu ja näytteiden jättöpisteet Vaasassa ja Seinäjoella nopeuttavat toimintaamme asiakkaan suuntaan, Tammenpää toteaa.

Paikallisuus nopeuttaa prosessia

Viimeisen vuoden aikana Raksystemsin ja bestLabin yhteistyö on lisääntynyt sillä bestLabin tarjoamat palvelut mahdollistavat Raksystemsille näytteiden ottamisen jokaisena arkipäivänä.
Yritykselle on suuri ajallinen etu, että näytteet voidaan itse viedä labraan, eikä niitä tarvitse erikoispakata ja lähettää Helsinkiin analysoitavaksi kuten yrityksessä aiemmin tehtiin.

– Voimme tehdä sisäilmatutkimuksia myös perjantaisin, pelkäämättä että näytteet pilaantuvat viikonlopun yli kuljetusfirman varastossa, Tammenpää kertoo.

Hänen mukaansa mahdollisuus analysoida tulokset lähellä omaa toimipistettä tuo kustannussäästöjä myös asiakkaan suuntaan. – Lisäksi asiat hoituvat nopeammin, Tammenpää jatkaa.

Auditointi ja laadunvalvonta ohjaavat tekemistä

Laadunvalvonta ja auditointi ovat Raksystemsin toiminnan tärkeitä kulmakiviä. Varmistaakseen parhaan laadun yritys vaatii akkreditoitua laadunvalvontaa myös yhteistyökumppaneiltaan.

– Kun käymme prosessiamme asiakkaan kanssa läpi tuomme aina esille, että olemme akkreditoitu yritys ja edellytämme akkreditoitua toimintaa myös yhteistyökumppaneiltamme. bestLabin raportti on pohjana asiakkaalle annettavalle lausunnolle ja siksi on tärkeää, että myös bestLabin oma prosessi on akkreditoitu.

Kiinnostuitko aiheesta? Ohessa asiantuntijoidemme yhteystiedot:

Raksystems
Pohjanmaan aluepäällikkö Jukka Tammenpää
p. +358 30 670 5647, jukka.tammenpaa@raksystems.fi
www.raksystems.fi |

bestLab
Toimitusjohtaja Hannes Rahja
p. 044 262 0538, hannes.rahja@bestlab.fi