Insinööritoimisto K. Parila Oy

Asiakastyytyväisyys rakentuu laadun ja asiantuntemuksen varaan

Kun espoolainen rakennusalan diplomi-insinööri Kari Parila perusti vuonna 2016 asbesti- ja haitta-ainekartoituksia tekevän yrityksensä hän halusi olla ennen kaikkea luotettava ja sertifioitu toimija. Urallaan Parila on suorittanut yli 1500 asbestikartoitusta ja hänellä on yhtä monta tyytyväistä asiakasta. Toimintaa ohjaavat kaksi asiaa; vastuullisuus ja sitä kautta syntyvä aito asiakastyytyväisyys.

Parila havahtui aikoinaan oman asuntokauppansa yhteydessä siihen, ettei sertifioituja asbestikartoittajia ollut saatavilla tarpeeksi. Parila kiinnostui toimialasta ja kouluttautui AHA-asiantuntijaksi, eli suoritti sertifioitudun asbesti- ja haitta-aineasiantuntijan koulutuksen. Hänen opiskelutaustansa sekä tuntemus rakennusalalta toimivat hyvänä pohjana perusteellisten asbestikartoitusten tekemisessä.

 

Vain paras on tarpeeksi hyvä

Parilan visio olla markkinoiden luotettavin toimija edellytti luotettavaa prosessia. Ja sellaisen rakentaminen oli mahdollista ainoastaan akkreditoitujen ja sertifioitujen toimintojen varaan. bestLab valikoitui yhteistyökumppaniksi FINAS-akkreditoituna asbesti- ja haitta-ainelaboratoriona. Lisäksi bestLab on Insinööritoimisto Parilan oman toimiston tavoin myös Suomen Asbesti- ja Pölysaneerausalan liiton jäsen.

– Akkreditoitujen menetelmien ja yhteistyökumppanien ansiosta asiakkaani voivat olla varmoja siitä, että koko ketju pysyy laadukkaana, Parila kiteyttää.

Laadukas toimintaketju taataan sertifioiduilla toimijoilla

Insinööritoimisto K. Parila ja bestLab ovat tehneet yhteistyötä nyt puolitoista vuotta.

– Asbestikartoitukselta lähtee pohja, jos laboratorio ei tee luotettavia analyyseja. bestLabilla on myös muiden haitta-aineiden osalta akkreditoidut menetelmät. Tätä ei ole kovin monilla laboratorioilla, Parila lisää.

Parilalle on tärkeää myös toiminnan läpinäkyvyys. Häneen teki vaikutuksen kutsu tulla tutustumaan bestLabin laboratorioon.
– Pääsin tutustumaan siellä laboratorion välineistöön kuten mm. elektronimikroskoopin käyttöön. Henkilöstössä teki vaikutuksen ystävällisyys ja asiantuntijuus. Näiden pohjalta syntyi myös luottamus, Parila sanoo.

Yhteistyö bestLabin kanssa takaa, että asiakkaat saavat valmiin asbesti- ja haitta-ainekartoituksen jopa samana päivänä kartoituksesta.

– Ennen asbestikartoitusta remontin laajuus käydään asiakkaan kanssa läpi. Tässä tarkentuu myös tarvittavien asbestinäytteiden määrä. Turhia näytteitä ei kannata ottaa. Insinööritoimisto K. Parilan tekemä tutkimus kattaa myös muut rakenteissa esiintyvät haitta-aineet: PAH-, PCB-, Pb-yhdisteet ja raskasmetallit.

Asbestikartoitus tehdään aina asiakkaan aikataulun puitteissa ja valmis asbestikartoitusraportti voidaan saada huolellisen prosessin ansiosta asiakkaalle jopa samana päivänä kartoituksesta.

– Luotettavan toimintaketjun ansiosta remontti ei viivästy asbestikartoituksen takia. Se selittää myös asiakastyytyväisyyden, Parila summaa.

 

Kiinnostuitko aiheesta? Ohessa asiantuntijoidemme yhteystiedot:

Insinööritoimisto K. Parila
Toimitusjohtaja Kari Parila
p. +358 44 011 1591, kp@kariparila.fi
www.kariparila.fi |

bestLab
Toimitusjohtaja Hannes Rahja
p. 044 262 0538, hannes.rahja@bestlab.fi